Aalborg – Løgstør – Fur – Glyngøre – Livø og retur


Tag med på en unik oplevelse på Limfjorden med RIB-IT. I kan vælge at påmønstre i Aalborg og opleve sejladsen vest gennem fjorden, tæt på Egholm, Gjøl, Øland, under Aggersundbroen med stop ud for Aggersborg, der er Danmarks største vikingeborg.

Vi stopper i Løgstør for at tage jer op, der vil med på den resterende tur. Vi skal ud i Løgstør Bredning og sydpå tæt forbi Rønbjerg og Vitskøl kloster, derefter mod Fur, hvor vi går i land. Her er der tid til at nyde øen i de 1½ time stoppet vare. Man kan leje en cykel og tage et smut til Fur Bryghus (6 km) eller tage en gåtur i den smukke by. Fur er en dejlig ø midt i Limfjorden, bl.a. kendt for moler og skrænter.

Næste etape er videre mod vest. Vi kikker på det smukke landskab og runder Sallingsundbroen, inden vi sejler ind i havnen ved Glyngøre. Her er næste stop. På havnen findes flere muligheder for at spise lidt mad. Stoppet er også 1½ time her, så er man en vandhund, kunne Salling Aqua Park måske være en ide. Prøv at google den. Har man medbragt en madkurv selv, er det også ganske fint at nyde den i Glyngøre.

Turen går nu tilbage øst over. Nord om Fur, hvor vi kikker på de fine skrænter, og syd om Livøs lange tange inden vi ”lander” i den lille havn på Livø. Her ligger vi 1 time. Der er kun 800 m op til ”centrum”. Prøv at google Livø. Der er en lang historie om denne ø.

Sidste stræk går fra Livø til Løgstør, hvor dem der ”hoppede” på her, forlader os. Nu er det turen ind mod Aalborg, hvor man har tid til at nyde landskabet og reflekterer over de mange input.

 

Det praktiske:

Mødetid Aalborg er kl. 09.00 ved Vestre Havnepromenade 2, 9000 Aalborg, hos RIB-IT.

Mødetid Løgstør er kl. 10.00 ved Havnens Ishus, Kanalvejen 2, 9670 Løgstør.

Hele turen fra Aalborg og tilbage igen varer ca. 8,5 timer (180 km). Turen fra Løgstør tilbage til Løgstør varer ca. 7 timer (100 km).

RIB-IT har udstyr til alle (max 12) inkl. regntøj, redningsveste, briller og dragter (vinter). Man er velkommen til selv at tage sit eget med. Der er plads til en lille rygsæk pr. person, samt hvis nogen har en madkurv med. Alle kan være med, men da det går lidt stærkt, starter vi ved 8 år og op efter.

Prisen: Påstigning i Aalborg er kr. 1150,- pr. person, Løgstør er kr. 1000,- pr. person.

Tilmelding: Senest 1 uge før afgang på mail@rib-it.dk. Vi kan også lave turen som en familietur (lukket tur).

Vejr: Vi tager forbehold for vejr og vind. Vinden skal ikke være mere end 10 m/s fra vest. Skybrud og heldagsregn er heller ikke godt.

Tips og ideer: Prøv at læse lidt om Fur, Glyngøre og Livø.

Gavekort: Husk, at vi også laver gavekort til turen. Giv en unik julegave til én du holder af.